Gutuiul japonez îți face curtea mai frumoasă

Vrei un pom care să te bucure primăvara cu frumoasele flori? Îți recomandăm gutuiul japonez.

Cunoscut sub numele de „Chaenomeles japonica”, gutuiul japonez este o specie de plantă ornamentală originară din Asia de Est, inclusiv Japonia, China și Coreea.

“Gutuiul japonez are mai multe varietăți de culori și face fructe asemănătoare cu merele. Ca idee, fructele sunt comestibile, dar în fapt nu se pot mânca decât după ce le-a pișcat puțin bruma deoarece sunt puternic astringente. Găsiți de cumpărat la orice magazin de bricolaj sau dacă găsiți o persoană amabilă care are în curte vă poate da, deoarece drajonează puternic și se poate despărți tufa cu mare ușurință”, ne-a spus un pasionat de natură.

Gutuiul japonez este un arbust mic sau un arbore mic care poate atinge înălțimi de aproximativ 1-2 metri. Are o coroană densă și ramuri cu spini. Produce fructe mici, rotunde sau ovale, care sunt asemănătoare cu gutuile adevărate. Fructele pot fi galbene, portocalii sau roșii, în funcție de varietate.

Este apreciat în special pentru frumusețea florilor sale primăvăratice. Florile sunt de obicei roz, roșii sau portocalii și apar înainte de frunziș, oferind o explozie de culoare în grădină la începutul primăverii.

Gutuiul japonez preferă solurile bine drenate și locurile însorite. Este o plantă rezistentă la secetă și poate tolera unele condiții de sol sărace. Este adesea folosită ca plantă de gard viu, pentru a forma garduri vii sau pentru a înfrumuseța grădinile și peisajele.

Gutuiul japonez este relativ ușor de întreținut. Necesită tăieri regulate pentru a-și menține forma și pentru a îndepărta ramurile moarte sau bolnave. De asemenea, poate fi necesar să fie protejată în timpul iernii, în special în regiunile cu ierni reci.