Cum să păstrezi usturoiul mereu proaspăt

Usturoiul este un ingredient de bază bucătărie. Cu toate acestea, depozitarea usturoiului poate fi o mică provocare, deoarece tinde să se deterioreze rapid și să-și piardă aroma. Iată câteva sfaturi despre cum să păstrați usturoiul mereu proaspăt și intact în frigider.

 

Primul pas pentru a păstra usturoiul proaspăt este să alegeți bulbi proaspeți de înaltă calitate. Căutați bulbi de usturoi care sunt plinuți, fermi și au pielea strânsă.

Bulbii de usturoi trebuie depozitați într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina directă a soarelui și umiditate. Evitați depozitarea usturoiului în apropierea surselor de căldură, cum ar fi aragazul sau cuptorul. O cămară, un dulap sau un colț uscat în bucătărie sunt locuri bune pentru a depozita usturoiul.

Bulbii de usturoi trebuie păstrați în piele pentru a-și păstra prospețimea. Îndepărtați doar straturile exterioare. Lăsați pielea cățelului intactă pentru a păstra usturoiul proaspăt și pentru a preveni uscarea acestuia.

Un recipient respirabil, cum ar fi o pungă de plasă sau o pungă de hârtie, este ideal pentru depozitarea usturoiului în frigider. Acest lucru permite aerului să circule în jurul usturoiului, împiedicând acumularea umezelii și cauzarea deteriorării. O pungă de plastic sau un recipient etanș poate prinde umezeala și poate duce la creșterea mucegaiului.

După ce ați pus usturoiul într-un recipient respirabil, puneți-l la frigider. Temperatura frigiderului trebuie să fie între 0-4°C. Păstrarea usturoiului în frigider poate ajuta la prelungirea termenului de valabilitate al acestuia cu câteva săptămâni.

Deși păstrarea usturoiului în frigider poate ajuta la prelungirea termenului de valabilitate al acestuia, este totuși cel mai bine să-l folosiți într-un timp rezonabil. Usturoiul poate începe să-și piardă aroma după câteva săptămâni, așa că cel mai bine este să-l folosești cât mai curând posibil.

 

Căței de usturoi curățați

De asemenea, usturoiul decojit poate fi păstrat la frigider pentru a prelungi termenul de valabilitate al acestuia. Iată câteva sfaturi despre cum să păstrați usturoiul curățat proaspăt în frigider:

 

Usturoiul decojit trebuie păstrat într-un recipient ermetic pentru a preveni pătrunderea umezelii și cauzarea deteriorării. Un borcan mic de sticlă cu un capac etanș sau un recipient de plastic cu un capac cu închidere sunt opțiuni bune.

 

Adăugarea unei cantități mici de ulei de măsline în recipient poate ajuta la menținerea usturoiului umed și proaspăt. Uleiul formează o barieră de protecție în jurul usturoiului, împiedicându-l să se usuce și să-și piardă aroma.

 

Pentru a evita confuzia, etichetați recipientul cu data la care usturoiul a fost curățat și depozitat. Acest lucru vă va ajuta să urmăriți cât timp a stat usturoiul în frigider și când este timpul să îl utilizați.

 

Odată ce usturoiul decojit este păstrat într-un recipient ermetic cu ulei de măsline, puneți-l la frigider. Temperatura frigiderului trebuie să fie între 0-4°C. Usturoiul decojit poate rezista până la două săptămâni la frigider.

 

Înghețați pentru depozitare pe termen lung

Dacă aveți o cantitate mare de usturoi decojit pe care nu o puteți folosi în decurs de două săptămâni, luați în considerare congelarea acestuia pentru depozitare pe termen lung. Întindeți cățeii de usturoi decojiți pe o tavă de copt și lăsați la congelator câteva ore. Odată congelate, transferați-le într-un recipient etanș sau într-o pungă de congelare și păstrați-le în congelator timp de până la șase luni.