Lucrezi la birou? Uite cum trebuie să stai!

În primul rând, pentru biroul de acasă încercați să alegeți un scaun și o masă potrivite. Un scaun reglabil și o masă de lucru cu o înclinare de aproximativ 15 grade sunt ideale pentru menținerea unei posturi corecte.

Stați cu spatele drept și umerii relaxați, evitând să îi ridicați sau să îi coborâți excesiv. Șoldurile trebuie să fie lipite de spătarul scaunului pentru o susținere adecvată. Asigurați-vă că umerii, șoldurile și gleznele formează un unghi de 90 de grade.

Picioarele ar trebui să fie în contact total cu podeaua, perpendicular pe aceasta, și să nu fie sprijinite pe bara pupitrului. Stați cu picioarele pe podea sau pe un suport, evitând să vă așezați picior peste picior. Această poziție poate provoca probleme ale mușchilor și ale zonei pelviene pe termen lung.

Reglați monitorul computerului astfel încât să nu fie nevoie să vă aplecați peste masă sau birou. Capul ar trebui să fie ținut la un unghi de 90 de grade față de ecran. Ajustați scaunul și computerul pentru a obține înclinarea corectă.

Așezați coatele pe masă pentru a forma un unghi de 90 de grade cu corpul. Antebrațele și mâinile trebuie să fie întinse, iar distanța față de monitor ar trebui să fie de aproximativ 40-50 de centimetri. Asigurați-vă că mouse-ul și tastatura sunt poziționate astfel încât coatele să fie paralele și să formeze un unghi de 90 de grade cu corpul.

Șezutul trebuie să atingă spătarul scaunului, iar spatele trebuie să fie lipit de acesta. Umerii trebuie să fie drepți și relaxați, abdomenul încordat, cu coatele și antebrațele pe birou pentru a menține umerii relaxați. Genunchii ar trebui să fie la același nivel cu șoldurile.

Dacă scaunul nu se reglează pe înălțime, folosiți un scăunel de birou pentru susținerea picioarelor. Privirea la monitor trebuie să cadă sub un unghi de 30 de grade.