O gustare dulce, fără zahăr

Biscuiții cu ricotta și banane îți vor oferi un mic dejun minunat sau o gustare dulce. Nu conțin zahăr, unt sau făină rafinată. Și sunt ușor de făcut.

Ingrediente: 200 g de brânză ricotta ușoară, 150 g fulgi de ovăz, 2 linguri de ulei de semințe, 1 linguriță de îndulcitor stevia, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu, 1 banană, 1 ou.

Preparare: Sparge oul într-un bol, adaugă îndulcitorul de stevia, bate ușor cu un tel de mână, adaugă brânza de vaci, amestecă și lasă deoparte pentru un moment.

Acum decojește banana, zdrobește-o cu o furculiță, încorporeaz-o în ou, amestecă, adaugă uleiul de semințe și amestecă bine.

Acum cerneți și încorporați făina de ovăz împreună cu bicarbonatul de sodiu, amestecați cu o spatulă pentru a permite ca pulberile să fie reabsorbite corespunzător și să obțineți o masă cu o consistență solidă și moale.

După ce ați făcut acest lucru, scoateți câte o lingură de amestec, apoi așezați biluțele (câte una la distanță una de cealaltă) pe o tavă de copt tapetată în prealabil cu hârtie de copt.

La final, coaceți-le în cuptorul preîncălzit timp de 30-35 de minute, la o temperatură de 180°C. După ce ați terminat, serviți biscuiții la micul dejun sau savurați-i oricând doriți.