Știi care este greutatea maxim admisă a ghiozdanului?

Greutatea maximă a unui ghiozdan pentru școală poate varia în funcție de vârsta și statura copilului, dar și de regulile școlii sau instituției de învățământ. Cu toate acestea, există recomandări generale pentru greutatea ghiozdanului, în special pentru a proteja sănătatea coloanei vertebrale a copiilor.

Recomandările comune sunt:

  1. Greutatea ghiozdanului nu ar trebui să depășească 10-15% din greutatea corporală a copilului. De exemplu, dacă un copil cântărește 30 de kilograme, ghiozdanul ar trebui să aibă o greutate maximă de 3-4,5 kilograme.

  2. Ghiozdanul ar trebui să fie împărțit corect și să nu fie supraîncărcat cu cărți și obiecte inutile. Se recomandă distribuirea greutății uniforme în ghiozdan pentru a evita suprasolicitarea unei părți a corpului.

  3. Este important să se ia în considerare ergonomică ghiozdanului, cu bretele reglabile și o curea de șold, pentru a ajuta la distribuirea greutății și la menținerea unei poziții corecte a corpului.

  4. Părinții ar trebui să fie atenți la ceea ce copiii transportă în ghiozdan și să încurajeze purtarea doar a cărților și a obiectelor necesare pentru ziua respectivă.

Este esențial să comunicați cu școala sau instituția de învățământ a copilului pentru a afla dacă există reguli specifice privind greutatea ghiozdanului și pentru a urma recomandările pentru a menține sănătatea coloanei vertebrale a copilului.