Țuica de prune cu aromă de cafea

Instrucțiuni:

  1. Alege cafeaua: Poți folosi boabe de cafea întregi sau cafea măcinată. Dacă folosești boabe de cafea întregi, poți să le zdrobești sau să le pisezi pentru a elibera aroma mai ușor.

  2. Adaugă cafea în tuică: Într-un borcan de sticlă sau sticluțe mai mici, adaugă boabele de cafea sau cafeaua măcinată. Cantitatea depinde de preferințele tale personale și de cât de puternică dorești aroma de cafea.

  3. Lasă să stea: Închide bine borcanul sau sticluțele și lasă tuica de prune să stea timp de câteva zile sau săptămâni. Cu cât stă mai mult, cu atât aroma de cafea va fi mai intensă. Poți gusta din când în când pentru a verifica intensitatea aromei.

  4. Filtrare: După ce ai obținut aroma dorită, poți filtra tuica pentru a elimina boabele de cafea sau cafeaua măcinată. Poți folosi un filtru de cafea sau o cârpă curată pentru a separa lichidul de cafea de tuica de prune.

  5. Depozitare: Transferă tuica aromatizată într-o sticlă curată sau sticle, închide bine și depozitează-o într-un loc răcoros și întunecat. Cu cât stă mai mult, cu atât se va îmbunătăți aroma.

Acum ai tuica de prune aromatizată cu cafea gata de savurat. Poți să o servești ca digestiv sau să o folosești în cocktailuri sau alte băuturi, în funcție de preferințele tale.