Tinctura de corn, reteta si utilizari

Coarnele sunt fructe ce contin o multitudine de vitamine si minerale. Tocmai de aceea, coarnele au fost folosite de secole la vindecarea dizinteriei, diareei si problemelor gastro-intestinale. In plus, fructele au fost folosite si pentru scaderea febrei, tratarea holerei, infectii si intarirea sistemului imunitar. Semintele de coarne se prajesc, se rajnesc si se folosesc ca subtitut al cafelei.

Ingrediente:

  • 20 de grame de coarne
  • 20 de grame de frunze de corn
  • 20 grame de scoarta de corn
  • 200 ml de alcool de 60 grade

Mod de preparare: Frunzele si fructele trebuie puse la uscat dupa ce sunt culese. Scoarta trebuie culeasa dupa ce frunzele din copac s-au scuturat. Cand toate aceste ingrediente sunt uscate, se toaca bine si se pun intr-un borcan. Peste ele se toarna alcoolul si se lasa la macerat aproximativ 10 zile. Se strecoara si se pune in recipiente de culoare inchisa.

 

Tratamentul cu tinctura de corn se tine o saptamana. Zilnic se consuma 30 de picaturi de tinctura de 3 ori pe zi. Se pun in 100 ml de apa si se ia inainte de mesele principale. Dupa 3 luni de pauza se poate relua tratamentul cu tinctura de coarne.