Obține daune pentru mașinile distruse de grindină

Fenomenele meteo extreme pun pe gânduri tot mai mulți șoferi. Grindina este unul dintre cele mai periculoase fenomene pentru mașini, asta pentru că bucățile de gheață pot avaria serios un autovehicul în doar câteva minute.

Pentru șoferii care au doar asigurare RCA, pagubele provocate de grindină vor fi suportate din buzunarul propriu.

Pentru șoferii care au o asigurare de tip CASCO, compania de asigurări oferă despăgubiri. Atenție, însă, că foarte multe companii de asigurări elimină tot mai des acest tip de daună din contracte, asta din cauza faptului că fenomenele extreme sunt mult prea frecvente, iar probabilitatea de plată a poliței de asigurare crește considerabil.

 

Dacă grindina ți-a distrus mașina, și ești asigurat, în primul rând este necesară documentarea daunelor cauzate de grindină, care trebuie făcută cât mai precis posibil:

– Notează ora furtunii cu grindină și locația exactă în care se afla vehiculul în timpul furtunii.

– Fotografiază vehiculul avariat din toate părțile, acordând o atenție deosebită prim-planurilor tuturor zonelor cu daune deosebit de grave cauzate de grindină. Important: fotografiile să cuprindă și numărul de înmatriculare al mașinii, altfel sunt aproape inutile.

– Este necesar să întocmești raportul de daună. Compania va însărcina un expert pentru a inspecta vehiculul. Dacă vehiculul e închiriat, dauna trebuie raportată locatorului. Oricum ar fi, expertul numit va lua legătura cu tine pentru a viziona vehiculul.

– Ca și client, ai putea fi nevoit să aștepți mult pentru o programare atunci când sunt multe mașini afectate după o furtună. Expertul nu vine la domiciliu, trebuie să cădeți de comun acord asupra unui loc unde va avea loc inspecția.

Până când daunele sunt evaluate, poți continua să folosești mașina. Însă, dacă geamurile sunt deteriorate, e important să le repari imediat. Dacă acest lucru este necesar înainte de evaluare, va trebui să prezinți factura expertului când vă veți întâlni. Pentru a te asigura că evaluatorul vehiculului poate înregistra cu ușurință daunele cauzate de grindină, pregătește vehiculul pentru inspecție.