Jocul cu LEGO și beneficiile pentru copii

Jocul cu LEGO individual și într-un grup mic poate aduce multe beneficii copiilor.

1. Munca în echipă și abilități sociale

Unul dintre principalele aspecte este că micuții lucrează în colaborare într-un grup mic pentru a crea ceva împreună. Tuturor copiilor li se acordă un rol stabilit; într-o săptămână pot fi Constructorul, următoarea Arhitectul, următoarea Furnizorul și apoi Directorul! Copiilor li se învață reguli speciale pentru fiecare rol și se respectă și se ascultă unii pe alții, în funcție de al cărui rol trebuie să intre în joc și când. Munca colaborativă în echipă încurajează concentrarea comună, împărtășirea, întărește comportamentul pozitiv și contactul social. Abilitățile și convențiile sociale sunt încurajate și consolidate de către facilitator.

 

Aceiași copii participă, de asemenea, în fiecare săptămână pe durata unui semestru de 6 săptămâni, permițând să se facă noi prietenii în afara școlii.

 

2. Abilități de comunicare și limbaj

 

Pentru a construi în colaborare un model LEGO, copiii învață cum să comunice între ei, exprimându-și gândurile, dorințele și nevoile și ascultând pe ceilalți și răspunsurile lor. Prin diferitele roluri din grup și conversațiile purtate, se dezvoltă abilitățile lingvistice, adăugând idei despre negociere și compromis.

 

Pentru copiii care se joacă individual, ei pot crea povești, adăugând personaje și dialoguri, ceea ce ajută la construirea unei baze de înțelegere și dezvoltare a limbajului.

 

3. Rezolvarea problemelor, matematică și conștientizare spațială

 

Urmărirea instrucțiunilor, descifrarea ordinii, înțelegerea cantității, simetriei, modelelor și locației cărămizilor, îi ajută pe copii să-și dezvolte abilitățile matematice și conștientizarea spațială și îi încurajează să dezvolte cum să rezolve probleme și să vină cu idei noi.

 

4. Creativitate și Experimentare

 

Creațiile LEGO sunt o formă de artă, iar copiii pot deveni creatori și creatori de povești!

 

Pe lângă respectarea instrucțiunilor și construirea în colaborare cu LEGO, copiilor li se oferă posibilitatea de a se elibera de stil cu LEGO, fie individual, fie în perechi, lăsându-și creativitatea, imaginația și autoexprimarea să curgă!

 

Când interacționează cu LEGO, copiii pot fi atât de aventuroși pe cât își doresc, permițându-le să experimenteze, să testeze și să construiască idei noi.

 

5. Dezvoltarea fizică

 

Se știe că jocul cu LEGO are beneficii uimitoare pentru dezvoltarea abilităților motorii fine, dezvoltarea dexterității și forței în degete. Diferitele cantități de presiune folosite pentru asamblarea pieselor LEGO, este un exercițiu minunat pentru degetele mici, sprijinind copiii în a putea ține un creion și a controla presiunea aplicată atunci când scrie.

 

Într-o societate în care mulți copii sunt adesea experți în glisarea ecranelor, a avea ocazia de a dezvolta acele abilități motorii fine este extrem de important.

 

6. Perseverența și gestionarea frustrărilor

 

Jocul cu LEGO poate fi supărător atunci când cărămizile se prăbușesc din cauza unei mișcări mici – inițial este frustrant, totuși, jocul repetat cu LEGO poate ajuta copiii să dezvolte perseverență și să învețe să depășească frustrarea, știind că capodoperele lor pot fi reluate. -construit. Jocul cu ® oferă o oportunitate de a încerca idei noi fără teamă de eșec, deoarece copiii știu că erorile pot fi reparate și că piesele căzute pot fi înlocuite – lucrurile s-ar putea să nu fi funcționat așa cum au fost planificate, dar pot gestiona și depăși acest lucru.

 

7. Încrederea în sine

 

Crearea unei creații LEGO – fie că urmează instrucțiunile, fie dintr-o idee din propria lor minte – le permite copiilor să obțină un sentiment de realizare, mândrie și să-și construiască încrederea în sine și încrederea în sine; determinând copiii să încerce sarcini mai complexe atunci când se simt pregătiți.

 

8. Scăderea anxietății și a stresului

 

Jocul cu LEGO poate avea de fapt un efect calmant și relaxant și poate fi util pentru copiii care pot avea anxietate sau griji. Jocul și crearea cu LEGO pot aduce un sentiment de ordine într-o zi haotică sau stresantă și poate avea beneficii terapeutice uriașe.

 

9. Răbdare

 

Construcția LEGO poate lua timp și poate testa răbdarea copiilor, mai ales când acea piesă importantă LEGO durează o veșnicie să fie găsită! Într-o lume în care copiii doresc adesea mulțumiri instantanee, procesul de construire îi poate ajuta pe copii să înțeleagă că pentru a obține rezultate bune, poate dura timp și munca grea poate da roade!

 

10. Focalizare și concentrare

 

Urmând instrucțiunile, planificarea piesei care urmează, așteptarea rândului lor și ascultarea celorlalți (când construiți într-un grup), toate necesită concentrare și pot ajuta enorm copiii care uneori au nevoie de puțin ajutor suplimentar pentru concentrare.