De ce ies murăturile băloase. Trei cauze!

Borcanele cu murături băloase nu sunt pe placul nimănui, motiv pentru care trebuie să știi cum să eviți acest lucru. Aceasta problemă are trei cauze, indiferent de leguma pe care ai folosit-o. Una dintre cele mai des întâlnite este faptul că folosești o apă mult prea dură atunci când le prepari. Apa trebuie să fie proaspătă. O altă cauză ar fi faptul că folosești sare de masă în loc de sare de mare, specială pentru murături.

Remedii pentru murăturile băloase
Deși faptul că murăturile pot fi băloase este o problemă gravă, partea bună este că poate fi remediată. Așadar, tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai sterilizat, încă de la început borcanele corespunzător și ai folosit doar ingredientele corespunzătoare, astfel încât să nu ajungă să se strice.

Remedii pentru varza murată băloasă
Având în vedere proprietățile pe care le are, varza este printre alimentele care riscă să se strice cel mai repede. Astfel imediat după ce ai observat că zeama de la varză nu mai arată llimpede, va trebui să iei măsuri. Cea mai bună modalitate de a remedia situația este să scurgi întreaga zeamă și să o bați. dacă vei schimba apa, acest lucru ar putea să îți strice murăturile.

Se pot mânca murăturile care au făcut floare?

Există vești bune și în cazul murăturilor care au făcut floare. Acestea pot fi consumate doar în cazul în care procesul de mucegăire nu a început de mult timp. Dacă observi de la început că acestea încep să facă floare, poți să le deschizi și să le consumi. Însă, dacă se află deja într-un stadiu avansat, acestea trebuie aruncate.