Soiuri de roșii fără număr

1504 sortimente de roșii românești au fost expuse la festivalul de la Bruxelles.

Există multe soiuri diferite de roșii cultivate în întreaga lume, fiecare cu caracteristici distincte în ceea ce privește gustul, dimensiunea, culoarea și utilizarea. Iată câteva exemple de soiuri populare de roșii:

  1. Roșia Beefsteak: Aceste roșii sunt mari, carnoase și au un gust dulce. Sunt excelente pentru sandvișuri și salate.

  2. Roșia Roma: Aceste roșii sunt ovale sau cilindrice și au un conținut ridicat de pulpă. Sunt ideale pentru a face sosuri sau pastai pentru conserve.

  3. Roșia Cherry: Roșiile Cherry sunt mici și rotunde, cu un gust foarte dulce. Ele sunt minunate pentru a le mânca proaspete sau pentru a le folosi în salate.

  4. Roșia San Marzano: Aceste roșii sunt originare din Italia și sunt cunoscute pentru gustul lor intens și textura densă. Sunt ideale pentru a face sosuri pentru pizza sau paste.

  5. Roșia Heirloom: Aceste soiuri includ o varietate de forme și culori tradiționale. Ele sunt apreciate pentru gustul lor unic și aspectul lor non-conformist.

  6. Roșia Celestial: Aceste roșii sunt mici și au o culoare galbenă sau portocalie. Sunt delicate și au un gust dulce.

  7. Roșia Green Zebra: Aceste roșii sunt mici și verzi, cu dungi verzui. Au un gust ușor și sunt adesea folosite pentru a adăuga o notă de culoare în salate.

  8. Roșia Black Krim: Aceste roșii au o culoare închisă, aproape neagră, și un gust bogat și dulce.

  9. Roșia Yellow Pear: Aceste roșii sunt mici și au formă de pară, cu o culoare galbenă strălucitoare și un gust dulce.

  10. Roșia Mortgage Lifter: Aceste roșii sunt mari, gustoase și au o istorie interesantă. Numele lor provine de la povestea unui fermier care și-a plătit ipoteca folosind banii obținuți din vânzarea acestor roșii.

Aceasta este doar o mică selecție din varietatea impresionantă de soiuri de roșii disponibile. Fiecare soi are propriile sale caracteristici, potrivite pentru diferite utilizări culinare și preferințe de gust.