Cum alegi lenjeria intimă

Lenjeria intimă pe care o purtăm are o mare influență asupra sănătății noastre sexuale. Mărimea, forma, pânza din care este fabricată lenjeria și frecvența cu care o schimbăm sunt detalii importante la care trebuie să fim atenți pentru o sănătate sexuală bună și mai puține bătăi de cap.

Alegerea corectă a lenjeriei intime este în special importantă pentru femei. Totuși, diversitatea modelelor și publicitatea în abundență deseori determina femeile să aleagă frumusețea în detrimentul comodității. Modelele cu dantelă, din pânză transparentă sau lucioasă sunt fabricate din fibre textile care nu sunt cea mai bună alegere pentru zona intimă.

Țesăturile sintetice împiedică termoreglarea și cauzează un surplus de umiditate, întrucât se usucă mult mai greu decât fibrele naturale. Cu alte cuvinte, lenjeria din țesături sintetice, chiar și dantela semitransparentă, împiedică pielea să respire, iar asta favorizează înmulțirea bacteriilor care cauzează un șir de infecții vaginale și urinare.

În același timp, fibrele naturale, în special bumbacul, au o capacitate mare de aerisire și absorbție a umidității. Bumbacul ajută la păstrarea unei temperaturi optime în zona intimă și reduce riscurile dezvoltării infecțiilor vaginale. 

 

De asemenea, și mărimea lenjeriei contează. Chiloții prea strâmți pot provoca iritații și împiedica circulația fluxului sangvin. Atunci când alegem lenjeria, trebuie să atragem atenția la elastic – cât de bine se întinde, cu ce zonă a corpului va contacta și cât de moale e materialul din care este fabricat. Forma chiloților trebuie aleasă astfel încât să corespundă anatomiei corpului și necesităților individuale, astfel încât să nu încurce mișcărilor.

Deși se spune că modelul de tip tanga ar favoriza migrarea bacteriilor din zona anusului către vagin, ceea ce ar putea provoca dezvoltarea unei infecții, nu este chiar așa. Totuși, un model prea îngust în zona posteriorului sau din fibre sintetice poate provoca iritații, iar asta poate contribui la un risc crescut de înmulțire al bacteriilor. Astfel, nu este recomandată purtarea zilnică a chiloților tanga, chiar și din bumbac.